CERTEGOs långa historia

/Other/certegoSE/bilder/om-certego/certego-timeline-svenska1.jpg

Med lärdomar från i går och kunskap om morgondagens behov har vi genom åren levererat säkerhetsprodukter och säkerhetslösningar med hög kvalitet och leveranssäkerhet.

CERTEGO har anor från industriell låsverksamhet som startades redan för 150 år sedan. Vägen fram till dagens högteknologiska företag har kantats av ett stort antal bolagsfusioner och förvärv över hela Norden.

Huvudhändelser i modern tid

2021: CERTEGO förvärvas av Nalka Invest AB. CERTEGO Sverige, CERTEGO Norge, CERTEGO Danmark och CERTEGO Finland förenas under bolaget CERTEGO Group med självständiga nationella bolag i varje land.

2018: CERTEGO förvärvar AB Luleå Låskonsult den 3 juli med kontor och butik i Luleå.

2016: CERTEGO Introduceras som varumärke i Finland.

2016: CERTEGO förvärvar Låstjänst Alarm i Gävle AB den 1 juli. Förvärvet inkluderar kontor och butiker i Gävle, Sandviken och Bollnäs.

2015: CERTEGO förvärvar Låsfixarna i Kiruna AB den 25 november med kontor och butiker i Kiruna och Pajala.

2015: CERTEGO bildas när svenska Swesafe, Låsgruppen i Norge och Låsepartner i Danmark genomför ett samtidigt namnbyte till CERTEGO och bildar ett samordnat skandinaviskt varumärke med självständiga, nationella bolag i Sverige, Norge och Danmark.

2015: I mars öppnades ny filial i Kista.

2012: Nya filialer i Norrköping, Nyköping och Arlanda/Märsta.

2011: Swesafe förvärvas av ASSA ABLOY och drivs vidare som ett självständigt dotterbolag.

2006-2009: Swesafe förvärvar Låstjänst i Örebro AB, Låsexperten i Umeå och Lås och Larm i Mälardalen. Nya filialer i Malmö, Kungälv, Kristianstad och Helsingborg.

2006: Låsepartner förvärvas av ASSA ABLOY genom dess danska dotterbolag Ruko, och drivs vidare som ett självständigt dotterbolag.

2005: Swesafe i Sverige AB byter namn till Swesafe AB. Förvärvar Bravidas låsverksamhet i Stockholm, Total Larm AB i Stockholm och Åkes Lås & Säkerhet i Göteborg.

1999-2004: Swesafe i Sverige AB förvärvar Nordiska Säkerhetsgruppen, Larmservice i Mälardalen AB, ProtectSec, Pettersson & Barr AB, Jonssons Säkerhetsforum AB, Bennys Låsverkstad i Katrineholm, samt öppnar en filial i Lund.

1998: Swesafe i Sverige AB bildas genom en fusion av Lås & Säkerhetstjänst, Sigges Lås och GeKå:s.

1996: Låsgruppen förvärvas av ASSA ABLOY genom dess norska dotterbolag TrioVing, och drivs vidare som ett självständigt dotterbolag.

1969-1995: Låssmeden Sigge Olausson startar Sigges Lås AB i Västerås. Företaget utvecklas till ett stort låssmedsföretag och växer genom fusioner och förvärv till ett marknadsorienterat säkerhetsföretag.