Emergency-exit-1920x607

Nödutrymning måste gå snabbt

Med nödöppnare och panikreglar kan människor snabbt ta sig ut om det exempelvis skulle börja brinna i fastigheten. Det skapar trygghet och en säker miljö att vistas i.

Det grundläggande kravet för utrymning är att människor snabbt ska kunna ta sig ut ur en byggnad till en säker plats i händelse av brand eller annan fara. I offentliga lokaler, skolor, sjukhus, köpcentra eller liknande vistas många människor samtidigt och risken för trängsel är stor. Det innebär att det måste vara lätt att ta sig ut i en nödsituation, men samtidigt svårt för obehöriga att ta sig in.

Vi hjälper dig att välja rätt

Rätt utrymningsbeslag på rätt plats är nödvändigt och lagkrav styr vilka lösningar som krävs. Kontakta oss på CERTEGO, så berättar vi mer om de olika typerna av nödöppnare och panikreglar, samt hjälper dig att hitta en lösning som skapar trygghet i din verksamhet.

 

Panikreglar

I offentliga lokaler, skolor, sjukhus, köpcentra eller liknande vistas många människor samtidigt och risken för trängsel är stor. Då är det viktigt att en utrymning kan ske snabbt och smidigt. Med rätt panikregel kan dörren alltid öppnas från insidan. Panikreglar finns i olika utföranden.

Läs mer

Nödöppnare

I lokaler där det inte samlas lika mycket folk är nödöppnare en lösning för elektriskt manövrerade dörrar. De tillser att dörrar kan öppnas smidigt vid en nödsituation.

Läs mer

Kontakta CERTEGO

Kontakta din närmaste avdelning eller kontakta vår centrala kundtjänst på 020-24 00 00.

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig!