Panikreglar skapar trygghet

Dörrar till nödutgångar och utrymningsvägar måste gå enkelt och snabbt att öppna. Med panikreglar kan du vara säker på att byggnaden enkelt och smidigt kan utrymmas i händelse av fara. 

I offentliga lokaler, skolor, sjukhus, köpcentra eller liknande vistas många människor samtidigt och risken för trängsel är stor. Panikreglar skapar trygghet och vetskap om att människor kan ta sig snabbt ut om det exempelvis skulle börja brinna i fastigheten.

Flera olika utföranden

De finns i både smalprofils- och modulprofilsutförande och för såväl utåtgående som inåtgående slagdörrar. Dörren kan alltid öppnas från insidan via panikregeln. Vissa reglar kan även kombineras med infällt eltryckeslås eller motorlås. Reglarna är certifierade enligt SS-EN 1125.

Smälter in i miljön

Panikreglarna är inte bara lätta att installera och anpassa till olika dörrbredder och höjder. De finns även i en rad olika utföranden och kulörer så att du lätt kan hitta en panikregel som passar in i just din miljö.

Återinrymningsfunktion

Beroende på vilken typ av låshus du väljer kan du också få en återinrymningsfunktion så att människor smidigt kan ta sig tillbaka in i byggnaden när faran är över.

Detta kan vara särskilt lämpligt på exempelvis sjukhus, hotell eller andra byggnader där många människor snabbt behöver kunna ta sig in igen. Det skapar trygghet för både personal och besökare. 

Välj rätt panikregel

Kontakta oss på CERTEGO, så berättar vi mer om de olika typerna av panikreglarna och tar fram en lösning som skapar trygghet och passar in i din verksamhet. Eller om du föredrar, fyll i vårt formulär så kontaktar vi dig istället.

Kontakta CERTEGO

Kontakta din närmaste avdelning eller kontakta vår centrala kundtjänst på 020-24 00 00.

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig!