Nu är första utbildningen i CERTEGO Academy igång!

Lärlingar ska lära sig allt inom lås och säkerhet

För ett par veckor sedan anlände tolv förväntansfulla lärlingar till sin första utbildningsvecka i CERTEGOs nya trainee-program CERTEGO Academy. De ska nu drillas och utbildas i allt inom lås och säkerhetslösningar.

Deltagare  i CERTEGO Academy jobbar med lås i klassrummet.Som alltid när en utbildning drar igång och människor träffas så blir det en hel del nya kontakter. CERTEGO Academy är inget undantag. En härlig blandning av dialekter hörs i lokalerna då det är tio av våra drygt 30 filialer som skickat lärlingar, från Gävle i region Nord till Kristianstad i region Syd.

Under första kursveckan, som hölls i ASSA ABLOYs utbildningslokaler i Eskilstuna, fick lärlingarna grundläggande utbildning i till exempel trycken, låshus, dörrstängare, motorlås, dörrautomatiker och cylindrar.

Teori och praktik varvades och veckan avslutades med att CERTEGOs larmtekniker Jan Henze berättade om sina erfarenheter som handledare till lärlingar. Han uppmuntrade lärlingarna till att tillsammans med sin handledare tydligt klargöra vilka förväntningar de har på varandra, våga ställa frågor, ta för sig och vara lyhörda.

Efter utdelning av hemläxa återvände lärlingarna till sina respektive hemmafilialer för två veckors praktik innan de återkommer till Eskilstuna för ytterligare två kursveckor i grundläggande larm- och passagesystem.

Läs mer om CERTEGO Academy.

Lärlingar hos CERTEGO Academy lär sig allt om lås och säkerhet.