Utrymningslarm signalerar när utrymning måste ske

Vid händelse av fara är det viktigt att det går snabbt att utrymma en lokal eller fastighet. Med ett utrymningslarm får du tidigt reda på om en brand brutit ut eller om något annat inträffat som gör att en utrymning måste påbörjas. Vi på CERTEGO hjälper dig att hitta rätt utrymningslarm för din verksamhet.

Utrymningslarm räddar liv

Du ska tryggt kunna vistas på arbetet, i köpcentret eller i andra offentliga lokaler utan att känna dig osäker. En brand eller annan fara kan ske plötsligt. Då är det viktigt att det finns ett tillförlitligt utrymningslarm som snabbt signalerar att lokalen måste utrymmas. Som fastighetsägare är det ditt ansvar.

En snabb utrymning kan vara skillnaden mellan liv och död. Vid händelse av brand eller annan fara är det mycket viktigt att ha ett anpassat system för att kommunicera utrymning och evakuering av offentliga lokaler som butiker, hotell, skolor eller köpcentra. Det måste gå snabbt att ta sig ut om det börjar brinna. Olika typer av fastigheter kan ha olika krav på utrymningslarmet.

Ljudsignaler och ljussignaler i utrymningslarmet

Utrymningslarmets främsta uppgift är att signalera att en utrymning av en fastighet måste påbörjas. Det är viktigt att du alltid tar ett sådant larm på största allvar. Ett larm kan vara optiskt eller akustiskt, det vill säga signaleras med hjälp av ljussignaler eller ljudsignaler eller en kombination av dessa.

Några låter som vanliga brandvarnare, andra som ringklockor eller en röst som säger något. Larmet aktiveras antingen via en knapp eller utlöses automatiskt med hjälp av detektorer.

Vi hjälper dig att ta reda på vilken typ av utrymningslarm som passar bäst för din verksamhet.

Kontakta CERTEGO

Kontakta din närmaste avdelning eller kontakta vår centrala kundtjänst på 020-24 00 00.

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig!