Säker stängning med dörrstängare

Det är viktigt att dörrar stängs ordentligt. En dörrstängare ser till att ytterdörrar, innerdörrar eller branddörrar inte står öppna. På så sätt upprätthålls exempelvis brandskyddet i byggnader där många människor vistas. Dörrstängare förhindrar att dörrar står öppna, blåser upp eller står och smäller. De finns i flera olika varianter med standardarm, glidarm och frisvingfunktion. Dörrstängare kan dessutom vara infällda och placeras i golvnivå.

Door closer

Dörrstängare med standardarm

Dörrstängare med standardarm finns i olika utföranden och styrka beroende hur tung eller bred dörr de ska placeras på. Alla har dock reglerbar stängningskraft, stängningshastighet, tillslagseffekt och öppningsbroms samt passar både för vänster- och högerhängda dörrar. De flesta är också typgodkända för branddörrar.

Dörrstängare med glidarm

Dessa typer av dörrstängare finns också i en rad olika utföranden för att passa olika tyngder och bredder på dörrar. Dörrstängare med glidarm finns med kamskiveteknik som gör att öppningskraften i förhållande till stängningskraften blir lättare än vid vanliga dörrstängare. Perfekt för miljöer som kräver kontrollerbar och säker stängning.

Dörrstängare med frisvingfunktion

Dörrstängare med frisvingfunktion passar som branddörrstängare och är lämpliga för övervakning av en eller flera brandklassade dörrar. Den här typen av dörrstängare är oftast användbara på sjukhus, äldreboenden, hotell och liknande. De har liksom de andra typerna av dörrstängare reglerbar stängningskraft, stängningshastighet, tillslagseffekt och öppningsbroms samt passar både för vänster- och högerhängda dörrar.

Välj rätt dörrstängare för din verksamhet

Med en dörrstängare förhindrar du att dörrar lämnas öppna av misstag och upprätthåller därmed fastighetens brandskydd. Vi erbjuder en rad olika lösningar som ser till att dina dörrar hålls stängda. Kontakta oss, så hjälper vi dig att hitta rätt dörrstängare för din miljö.

Kontakta din närmaste filial så hjälper vi dig att hitta rätt dörrstängare för din miljö. Eller om du föredrar det, fyll i vårt formulär så kontaktar vi dig istället.

Kontakta CERTEGO

Kontakta din närmaste avdelning eller kontakta vår centrala kundtjänst på 020-24 00 00.

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig!