‹ Se alla nyheter

Viktiga tips för att begränsa spridningen av coronaviruset!

31 mars 2020

Dörrhandtag och andra komponenter i dörrmiljön kan bidra till att sprida smitta. För att bidra till att bromsa smittan av coronaviruset har vi 3 viktiga tips till er som har ansvar för dörrmiljöer. 

  1. Säkerhetsnivån på kortläsare kan ställas in på ”endast kort” under dagtid. Genom att ta bort kravet om att använda koden kan man undgå fysisk kontakt med kortläsaren.
  2. Kunder med dörrautomatiker uppmanas att aktivt använda armbågskontakter för öppning av dörrar för att på så sätt undvika fysisk kontakt med dörrhandtag.
  3. Noggrann rengöring av vred och dörrhandtag med förslagsvis desinfektionsmedel.

Noggrann rengöring

Det är oklart hur länge det nya coronaviruset överlever utanför kroppen men enligt vissa undersökningar kan det i gynnsamma miljöer överleva upp till fem dagar. Vi uppmanar till noggrann rengöring av dörrvred, dörrhandtag, kortläsare mm.

För dörrar med mycket trafik bör man överväga installation av automatiska dörröppnare som möjliggör kontaktfri öppning av dörrar med exempelvis automatisk dörröppning och armbågskontakter.

CERTEGO hjälper gärna till med installation av dörröppnare och armbågskontakter etc. Vi kan också hjälpa er med ändring och omprogrammering av användargrupper och behörigheter i era system för att ta bort kravet på kod dagtid.

‹ Se alla nyheter