‹ Se alla nyheter

Vikten av jämställdhet i säkerhetsbranschen

14 april 2023

Kompetensbristen i säkerhetsbranschen är ett hett omtalat ämne. I senaste numret av tidningen Säkerhetsinstallatören tar man upp vikten av att prioritera frågan om jämställdhet och jämlikhet som ett led i att få en mer attraktiv bransch dit fler söker sig. CERTEGO Sveriges HR-chef Martina Stenberg är en av flera representanter för säkerhetsföretag som intervjuas i numret.

Säkerhetsinstallatörens marsnummer har tema jämställdhet och tar upp svårigheten att rekrytera nya medarbetare, men också att det råder en ojämställdhet i branschen som måste tas tag i. 

I tidningen intervjuas flera talespersoner för säkerhetsföretag i Sverige som alla tycker att det är en viktig fråga att diskutera och arbeta med. Martina Stenberg HR chef för CERTEGO Sverige är en av de som intervjuas.

”Utbilda företagsledare i diskrimineringslagstiftningen i syfte att skapa dialog och för att ge alla möjligheten att förstå och lära sig mer om lagstiftningen, men även för att se hur vi som arbetsgivare kan tänka för att öka mångfalden och bidra till jämställdhet på just vårt företag.” säger Martina Stenberg till Säkerhetsinstallatören. 

 

Läs hela artikeln här: 

 

 

‹ Se alla nyheter