‹ Se alla nyheter

Vad är det som gör CERTEGO till en bra arbetsplats?

12 februari 2024

Enligt Åsa Mattson, som är arbetsledare på CERTEGO, får kollegorna i Örebro sätta sin egen prägel på jobbet. 

Vi åkte till Örebro för att träffa arbetsledaren Åsa Mattson som jobbat på CERTEGO sedan 2016. Hon berättar om vad hon får göra om dagarna, vad hon tror om framtiden för säkerhetsbranschen, och vad det är som gör CERTEGO till en bra arbetsplats.

Kan du berätta lite om dig själv, Åsa? 

- Jag har jobbat på CERTEGO Örebro i lite mer än sju år. Jag kommer från en helt annan bransch från början, då jobbade jag inom tryckeri som inte är särskilt hållbart längre. Tryck på papper minskar för varje år som går så jag tänkte att skulle göra något annat, och då halkade jag in här på ett bananskal.  

 
Vad får du göra på CERTEGO? 

- Mitt huvudsakliga arbete är att jag styr upp teknikernas arbetsdagar. Men sedan är det mycket administration, att göra arbetsorders och att fakturera. Jag har även ansvar för butiken och medarbetarna där. Sedan försöker jag underlätta för alla runt omkring mig, för att de ska få en bättre arbetsdag. 

 
Hur ser en vanlig arbetsdag ut? 

- En vanlig arbetsdag börjar med mycket kaos runt sju, halv åtta, innan alla tekniker kommer ut. Sedan lugnar det ner sig. Då blir det mycket administration, några möten, samt olika telefonsamtal. Jag är även med och förbereder jobben som teknikerna ska ut på senare. 

 
Dina kollegor tycker att du är en av de bästa ledarna på CERTEGO. Vad är hemligheten bakom det? 

- Jag vet inte riktigt, men det är roligt att de tycker det. Anledningen är kanske att jag försöker göra det så smidigt som möjligt för alla. Jag är även mycket av en lagspelare, jag tror att teamwork är viktigt, vilket jag försöker förmedla till teknikerna också. Vi ska hjälpa varandra, både på kontoret, men även ute på plats - och det gör de också. Mina kollegor är jätteduktiga på det. 

 
Säkerhetsbranschen utvecklas ständigt, vilken riktning tror du att den kommer ta de kommande åren? 

- Jag tror att det kommer bli mycket mer CCTV. Sedan kommer lås och nycklar inte att försvinna helt, men det kommer att minska. Vi arbetar mycket inom kriminalvården och där är det lås och nycklar som gäller, men vi märker också att bland annat bostadsrättsföreningar vill ha olika digitala lösningar. Är det någon som tappar bort en nyckelbricka, så är det bara och ersätta den och spärra den gamla. Det är lite svårare med nycklar. 

 
Vad som är unikt med filialen här i Örebro? 

- Vi har roligt ihop! Det har de säkert på andra filialer, men jag tror att vi i Örebro hjälper varandra extra mycket. En medarbetare som egentligen är i butiken får exempelvis ibland åka runt och jobba som tekniker. Det gäller även vår filialchef Tony, som också åker ut och skruvar när det behövs. Alla drar sitt strå till stacken här i Örebro. 
 

Hur ser samarbetet ut mellan olika filialer? Finns det?  

- Jo, det finns med Region Mitt. Där har vi både lånat och lånat ut säkerhetstekniker till filialerna i Karlstad och Västerås.  Om någon har lite att göra, så kan vi på ett enkelt sätt låna ut till varandra, vilket är väldigt värdefullt, då teknikerna ibland sitter på olika kompetens. Tidigare har vi även lånat från Nyköping och Stockholm och det har också fungerat väldigt bra.  

 
Vad skulle du säga till någon som vill söka jobb här i Örebro? 

- Sök! Vi har väldigt ofta annonser ute, och vi söker alla möjliga typer av tekniker och projektledare. Det är ett kul jobb och vi bygger fortfarande filialen. Vi är inte alls klara, vi vill växa och alla medarbetare kan påverka avdelningen. Hos oss kan man sätta sin egen prägel på jobbet.  

 

Och slutligen, vad är CERTEGO för dig? 

- CERTEGO för mig är en bra arbetsplats. Sedan jag började har vi utvecklat HR-avdelningen som jag känner jobbar för alla oss anställda. Om jag har frågor eller funderingar om anställning eller något liknande, så finns de alltid där.  På så sätt tycker jag att CERTEGO är en väldigt bra arbetsplats, det känns tryggt att veta att jag alltid kan få support av mina kollegor.  
‹ Se alla nyheter