‹ Se alla nyheter Två män och en kvinna från Certego och Nalka ser glada ut.

Pressmeddelande: Nalka slutför förvärvet av CERTEGO

16 september 2021

Det svenska investmentbolaget Nalka Invest AB har slutfört förvärvet av CERTEGO från ASSA ABLOY. Lars Nilsson, tidigare VD för CERTEGO Scandinavia, har utsetts till VD för det nybildade CERTEGO Group, som omfattar CERTEGO Sverige, Norge, Danmark och Finland.

CERTEGO är en marknadsledande nordisk leverantör och installatör av säkerhetslösningar. CERTEGO erbjuder planering, installation och hantering av mekaniska, elektromekaniska och digitala säkerhetslösningar för kunder inom alla olika branscher.

Den 16. september tar Nalka Invest över som ny majoritetsägare av CERTEGO, när de slutför förvärvet av företaget från ASSA ABLOY.Vi har följt CERTEGO och säkerhetsmarknaden under en längre tid och vi ser en stark och ökande efterfrågan på säkerhetslösningar samt en snabb teknologisk utveckling som driver marknaden. Det finns tydlig potential för att fortsätta utveckla CERTEGO till ett självständigt företag och bygga en ledande integrerad nordisk plattform för vidare tillväxt.

Johan Hesser, VD Nalka Invest.

Lars Nilsson, nyligen utsedd VD för CERTEGO Group, har under de senaste 18 åren innehaft flera olika VD- och chefspositioner i internationella företag som Imtech, GoExcellent, Microsoft and Ericsson.

– Tillsammans med ASSA ABLOY har CERTEGO haft en fantastisk utveckling och har nu växt till att omfatta 70 nordiska filialer och mer än 1200 dedikerade anställda. Vi ser nu fram emot att fortsätta den här resan tillsammans med Nalka och är övertygade om att vi, med deras stöd och engagemang, kommer att utveckla och ta vårt företag till nästa nivå. För våra kollegor och kunder kommer förändringen av ägarskapet betyda spännande möjligheter när vi stärker vår redan starka position, säger Lars Nilsson, VD CERTEGO Group.

– Jag ser mycket fram emot att fortsätta leda CERTEGO Sveriges affärer i samarbete med mina nordiska kollegor, säger Tobias Eriksson som fortsätter som VD för CERTEGO Sverige.

För mer information, vänligen kontakta:

Tobias Eriksson, VD CERTEGO Sverige
Tel: +46 (0)21-10 97 66
E-post: tobias.eriksson@certego.se

Lars Nilsson, CEO, CERTEGO Group
Tel: +46 (0)73 051 17 40
E-post: lars.g.nilsson@certego.se

Mimmi Hedelin, Investment Director, Nalka
+46 (0)70 621 99 73
E-post: mimmi.hedelin@nalka.com


Om Nalka:
Nalka investerar i små- och medelstora företag som är baserade i Norden men med internationell räckvidd. Genom engagemang och samarbete utvecklar vi självständiga, konkurrenskraftiga och långsiktigt lönsamma företag. Nalka bildades 2009 och är baserat i Stockholm. Idag har verksamheten 15 medarbetare. Läs mer om Nalka Invest på www.nalka.se

Om CERTEGO:
CERTEGO är en ledande nordisk leverantör av kompletta säkerhetslösningar. Våra skickliga och engagerade medarbetare skapar säkra, innovativa lösningar som är skräddarsydda för att passa kundernas behov. CERTEGO finns på 70 platser runt om I Norden, har över 1,200 anställda och en försäljning på över 210 miljoner EURO.

‹ Se alla nyheter