‹ Se alla nyheter Fredrik Burdal sitter på sitt kontor iklädd Hemvärns-uniform.
Fredrik i uniform på kontoret i Enköping

Från fält till försäljning

2 maj 2024

Fredrik Burdal jobbar som tekniskt säljstöd på CERTEGO sedan februari 2024. Som tekniskt säljstöd hjälper Fredrik och hans kollegor CERTEGOs säljkår att läsa och förstå handlingar, kalkyler och andra viktiga dokument för att CERTEGO ska kunna leverera en bra offert. Den 17:e april i år skippade Fredrik CERTEGO-skjortan och dök upp på kontoret iklädd Hemvärnsuniform.

Fredrik har varit med i Hemvärnet sedan 20 år och är en av 21 000 personer som tillsammans utgör en del av Sveriges samhällsskydd. Varje år stödjer de polis, räddningstjänst och andra myndigheter vid olika händelser som översvämningar och skogsbränder. De frivilliga soldaterna, som kommer från olika yrkesbakgrunder, tecknar avtal med Försvarsmakten och tjänstgör mellan 4 - 15 dygn per år, ungefär hälften av dagarna behöver man ledigt från sin civila tjänst.

Firmabilen-1-1- Det är ett kall. Men utöver det, får man nya vänner och massor med frisk luft. Man lär sig att frysa och uppskatta värme, att vara trött och uppskatta rast och vila, att vara hungrig och uppskatta ett mål varm mat. Ibland 'träffar bajset fläkten' så att säga, då får man helt enkelt 'gilla läget' och bita i och kötta på. Jag är i tjänst 8 - 9 dagar om året och nästa tjänstgöring är under fyra dygn i maj!

 

Varje år genomför Hemvärnet uniform på jobbet-dagen för att väcka intresse för Hemvärnet och det är anledningen till att han den 17:e april i år dök upp på kontoret iklädd sin uniform.


I vårt samhälle finns många människor som gör fantastiska saker i det fördolda. Inom hemvärnet har vi fått en dag om året när vi har möjlighet att bära uniform när det ej är formell tjänst. Det är viktigt att belysa att vi finns ”överallt alltid” då är det kul att få denna möjlighet att visa upp sig för arbetskollegor och kunder!

Fredriks erfarenheter: en värdefull tillgång på CERTEGO


Fredriks erfarenheter från Hemvärnet är inte bara en intressant del av hans personliga liv utan också en tillgång i hans arbete på CERTEGO. Han har lärt sig värdefulla färdigheter inom projektledning, gemensamma målbilder och gruppdynamik genom sin tid i Hemvärnet, vilka han också applicerar i sitt arbete på CERTEGO. Fredriks tekniska specialitet är brandlarm inom vilket han är behörig ingenjör sedan 5 år tillbaka. Som tekniskt säljstöd deltar han i kunddialogen från tidigt skede och hjälper till att utforma tekniska lösningar som möter kundernas behov. 


Situationerna man hamnar i inom Hemvärnet och som tekniskt säljstöd skiljer sig naturligtvis mycket åt, men det finns ändå parelleller menar Fredrik: 

- Det handlar om att se till att alla pusselbitar finns på plats för att nå målet: resurserna, tiderna och teknisk kompetens måste samverka för att uppgiften ska slutföras framgångsrikt. 


För Fredrik handlar det inte bara om att vinna kunder utan också om att bibehålla starka och långsiktiga relationer. Hans erfarenheter från Hemvärnet påminner om vikten i att komponera framgångsrika "recept" med människor genom hela affärsprocessen - från första kontakt till leverans och eftermarknadssupport. Som en tidig del i kedjan spelar Fredrik och resten av teamet på tekniskt säljstöd en viktig roll i att säkerställa kundnöjdhet och långvariga samarbeten.

- Inom hemvärnet är det viktigt att ta och försvara vunnen terrängen. I mitt nuvarande arbete handlar det om att vinna kunder och bibehålla starka kundrelationer. Att förstå målet och arbeta tillsammans mot det är avgörande för framgång, oavsett om det är inom militären eller inom försäljning. Rätt resurser på rätt plats vid rätt tidpunkt är avgörande för att lyckas, och det är något jag tar med mig i mitt arbete på CERTEGO. 

 

Länkar:

CERTEGOs Karriärsida 
Uniform på jobbet-dagen

‹ Se alla nyheter