‹ Se alla nyheter

"Det finns mer jobb än säkerhetstekniker" - möt en arbetsledare på CERTEGO

29 januari 2024

Arbetsledaren Niklas Hallebro, på CERTEGO Södertälje, tror att efterfrågan på säkerhet bara kommer att öka.

CERTEGO Södertälje jobbar Niklas Hallebro som är en av de mest uppskattade arbetsledarna på företaget. Här har vi en 36-åring från Järna som arbetat för CERTEGO som servicetekniker, projektledare och arbetsledare. Häromdagen åkte vi till Södertälje för att ta en liten pratstund med honom.

Hur är en typisk arbetsdag för dig?

- Det finns inga typiska arbetsdagar! Morgonen börjar alltid med att några är inne här, beroende på hur hög belastning alla har för tillfället. Då kollar jag läget och se till hur teamet mår. Jag försöker prata med så många som möjligt och sedan hålla koll på inkorgen. Under resten av dagen försöker jag finnas tillgänglig för mitt team och hantera de utmaningar som dyker upp.

Som arbetsledare, hur hanterar du stressiga situationer inom teamet?

- Det är alltid viktigt att alltid försöka visa ett lugn utåt. Det hjälper inte om folk uppfattar en som stressad eller om man försöker stressa andra, eftersom det inte gör att saker går snabbare. Vi har ju fördelen att det finns filialer runt om Sverige, så har man tur är det lugnare på någon annan ort och då kan vi låna tekniker därifrån. Just nu har vi en från Eskilstuna och en från Nyköping som hjälper oss.


Vad tror du om framtiden för säkerhetsbranschen?

- Att det skulle bli mindre säkerhet ute i världen känns inte troligt. Allt fler blir mer och mer kunniga, vilket betyder att de får bättre koll på saker och ting inom säkerhet och vill satsa mer på det. Kraven ökar dessutom på säkerheten, vilket inkluderar allt från paniklåsningar i klassrum till ökad kontroll och övervakning. Det är en växande trend de senaste 15 åren, och det är väl därför det är en brist på tekniker, i alla fall här i Stockholmsområdet. Just nu finns mer jobb än tekniker som kan utföra dem.

jag har kul v2

På kontoret i Södertälje hänger denna tavla. ”Att ha kul hör inte bara till fritiden, utan det är minst lika viktigt att få ha det på jobbet. Vi på CERTEGO Södertälje tar det på största allvar”.

På CERTEGO har vi tre värderingar som formar vår arbetsdag. Dessa handlar om att ta ansvar, att alltid sträva efter att bli bättre, samt att främja samarbetet mellan kollegor och avdelningar. Men på vår filial i Södertälje så har kollegorna tagit fram ett fjärde budskap, som betonar något helt annat.

Var kommer detta ifrån?

- Just för att vi nog har väldigt kul här! Det är en viktig del och något vi värdesätter högt i Södertälje. Man ska tycka att det är kul att gå till jobbet, om det är tungt hemma så ska det vara skönt att komma hit. Här ska man samla på sig energi, i stället för att bli dränerad.

Den fjärde värdegrunden lyder ”Att ha kul hör inte bara till fritiden, utan det är minst lika viktigt att få ha det på jobbet. Vi på CERTEGO Södertälje tar det på största allvar”. Under mitt besök med Niklas och resten av gänget i Södertälje, så var just det här något vi fick ta del av. Tack Niklas Hallebro!

‹ Se alla nyheter