‹ Se alla nyheter En gång med flera dörrar som har dörrstängare.

CERTEGO hjälper dig välja rätt dörrstängare!

24 november 2017

I alla fastigheter är det viktigt att rätt person kommer in, samtidigt som inga dörrar lämnas öppna av misstag. Med en dörrstängare löser du detta och förstärker fastighetens brandskydd.

Hur ska man veta vilken dörrstängare som är rätt? Det är inte alltid lätt utan kunskap. CERTEGO erbjuder en rad olika lösningar. 

Alla våra dörrstängare kan fås med reglerbar stängningskraft, stängningshastighet, tillslagseffekt och öppningsbroms samt passar både för vänster- och högerhängda dörrar.

Här kommer en kort förklaring av olika typer av dörrstängare:

Dörrstängare med standardarm

En dörrstängare med standardarm är den enklaste dörrstängaren men kan trots detta ha olika styrka och storlek beroende på dörren. Vi anpassar stängningskraft, stängningshastighet, tillslagseffekt och öppningsbroms. Finns för vänster- och högerhängda dörrar.

Dörrstängare med glidarm

Glidarms-dörrstängare finns anpassat efter dörrens tyngd och bredd. Dörrstängare med glidarm finns med kamskiveteknik. Detta gör att öppningskraft i förhållande till stängningskraft blir lättare än vid vanliga standard-dörrstängare, resultatet är en kontrollerbar och säker stängning.

Dörrstängare med frisvingfunktion

Dörrstängare med frisvingfunktion passar som dörrstängare på brandklassade dörrar. Till exempel sjukhus, äldreboenden, hotell och liknande fastigheter har ofta denna typ av dörrstängare.

Vi hjälper dig att välja rätt!

Här hittar du mer om våra produktområden som ingår i en säkerhetslösning.

‹ Se alla nyheter