‹ Se alla nyheter
Jani Saarvo, VD för K2, Jonas Granath, koncernchef för CERTEGO Group, och Tuomas Pitkänen, VD för CERTEGO Finland.

CERTEGO förvärvar K2 Turvapalvelut i Finland

27 mars 2024

CERTEGO har förvärvat en av de ledande finska larmcentralerna, K2 Turvapalvelut Oy (K2), med verksamheter i Jyväskylä och Kokkola. Företaget har en omsättning på 3 MEUR och 40 anställda.

CERTEGO strävar efter att bli den ledande europeiska experten inom åtkomstkontroll och övervakningslösningar. En viktig del av CERTEGO:s strategi är att förvärva företag för att bredda sin position i värdekedjan och kunna erbjuda ytterligare tjänster till sina kunder.

K2 har två toppmoderna larmcentraler i Jyväskylä och Kokkola som betjänar hela spektrumet av företagskunder från stora företag som Tokmanni till mindre företag. K2 har kompetens inom brandlarm, inbrottslarm, CCTV och byggnadsautomationslösningar och erbjuder sina kunder högkvalitativ övervakning och förebyggande tjänster.

"K2 har ett gott renommé på marknaden. Jag är mycket imponerad av deras höga säkerhetsnivå och kundnöjdhet. Jag tror att det finns en idealisk synergi mellan de två företagen. Genom att slå samman våra kompetenser kommer vi att ytterligare kunna stärka vårt erbjudande inom kamera- och larmövervakning och kunna erbjuda kompletterande tjänster via K2s larmcentraler. Jag vill passa på att välkomna alla våra nya kollegor på K2 till CERTEGO,"

säger Tuomas Pitkänen, VD för CERTEGO Finland.

"Förvärvet av K2 går i linje med vårt strategiska mål att bli marknadsledare inom åtkomstkontroll och övervakningslösningar i Finland,"

säger Jonas Granath, koncernchef för CERTEGO Group.

 

"Redan från det allra första mötet med CERTEGO kände jag att deras professionalism, starka företagskultur och tydliga strategi kommer att göra dem till en utmärkt ägare av K2. Jag är mycket stolt över våra prestationer hittills och är övertygad om att genom att gå samman med CERTEGO kommer vi att öka vår tillväxt och dra fördel av vår gemensamma portfölj av säkerhetslösningar och nationella närvaro i Finland,”

säger Jani Saarvo, VD för K2.

"Vi är glada att vi har hittat en bra ny ägare för K2. Vi vill tacka vår skickliga och engagerade personal för utvecklingen av vårt företag. Vi tror att under CERTEGO Group kommer denna utveckling att fortsätta. Vi utgör en stark kombination inom säkerhets- och fastighetstjänstsektorn i Finland och det är fantastiskt att i framtiden kommer K2 att betjäna kunder utanför den finska marknaden. Vi ser fram emot att fortsätta vara en del av historien som medägare av CERTEGO Group,"

säger Kyösti Kakkonen, huvudägare av K2.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Anders Rundgren, Head of M&A, CERTEGO Group
Mail: anders.rundgren@certego.se
Tfn: +46 702 22 62 44

 

‹ Se alla nyheter