‹ Se alla nyheter

CERTEGO firar nyutbildade lärlingar

16 oktober 2023

Torsdagen 12 oktober var det dags för ytterligare en grupp lärlingar hos CERTEGO att ta emot diplom för väl genomförd utbildning. Det var ett glatt gäng som samlats för en sista lektion i SLR:s lokaler i Skärholmen, Stockholm. Gruppen har under ledning av Jimmy Granéll lärt sig om mekanik, elektromekanik, larm och passagesystem i klassrummet samtidigt som de mellan träffarna, med hjälp av handledare på hemmafilialen, övat sina praktiska färdigheter.

CERTEGO Academy lärlingsprogram varvar praktiskt lärande med stöd av en handledare på hemfilialen med teoretisk klassrumsutbildning. Målet med utbildningen är att bli mer eller mindre självgående vad gäller installation, driftsättning och service av våra mekaniska och elektroniska säkerhetslösningar. 

Under utbildningen har lärlingarna från filialer över hela landet träffats under tre kursveckor, fördelade över programmets tid. Förutom lektioner i klassrummet har de också haft besök från andra medarbetare inom CERTEGO som föreläst eller berättat mer om sina ansvarsområden och om hur CERTEGO fungerar.

Utbildningen har bland annat innehållit mekanisk låslära gällande trycken, behör, låshus, utrymning, dörrstängare; elektromekanisk grundkurs gällande ellära, elslutbleck, eltryckeslås,
motorlås och dörrautomatik; samt grundläggande teori och praktik gällande larm- och passagesystem. De har också lärt sig om förordningar och normkr­av inom säkerhetsområdet.

Moa Peterson var en av deltagarna som examinerades under torsdagen,

- Att gå lärlingsutbildningen var verkligen över förväntan. Det var roliga utmaningar men även lite jag träffat på under mina månader ute på fält. Stämningen i gruppen var väldigt bra, vi hade en bra dynamik allihopa. Vi kunde komma in på djupet och lära känna varandra på ett väldigt känslomässigt plan men också skratta och ha fruktansvärt kul tillsammans. Nu ser jag fram emot att utvecklas och bli mer trygg i hur jag jobbar, att få ta mer och mer ansvar och prata mer med kunder. Jag trivs verkligen som tekniker på CERTEGO och ångrar mest bara att jag inte började tidigare!

 

Carina Nyman, Regionchef Stockholm räckte, tillsammans med Anna-Li Eklund - HR Business Partner, över diplom och gåvor till deltagarna.

Ett stort grattis till alla duktiga deltagare i denna omgång av CERTEGO Academys lärlingsutbildning!

 

Läs mer om CERTEGO Academy här

 

 

 

‹ Se alla nyheter