‹ Se alla nyheter
Patrik Wennström (Projektledare RW), Roger Wikström (Grundare och VD för RW Larm), Jonas Granath (CEO CERTEGO Group) och Tobias Eriksson (VD CERTEGO Sverige)

CERTEGO förvärvar RW Larm & Säkerhet AB i Sverige

5 maj 2023

CERTEGO har tecknat ett avtal om att förvärva aktierna i fullservicesäkerhetsleverantören RW Larm & Säkerhet AB (RW) i Gällivare, Sverige. Företaget har en omsättning på 9,5 MSEK och 8 anställda. 

CERTEGO strävar efter att vara Norra Europas främsta expert på oberoende tillträdes- och övervakningslösningar. En viktig del av CERTEGOs strategi är att förvärva företag med en liknande affärsmodell med kompletterande kompetenser och expertis. 

RW tillhandahåller tjänster och är experter på säkerhetssystem som passerkontroll, brand- & inbrottslarm, CCTV och elektroniska nyckelsystem. RW har sitt säte i Gällivare och täcker den nordligaste delen av Sverige med ett serviceområde som sträcker sig från Luleå till Kiruna. 


Vi ser en stark synergi mellan de två företagen och är glada att välkomna RW till CERTEGO. RW har ett gott rykte och en mycket stark lokal marknadsposition.

Tobias Eriksson,
VD CERTEGO Sverige

- Norra Sverige är en region med hög tillväxt och en attraktiv branschstruktur där vi redan är tydlig marknadsledare med starka ambitioner om framtida tillväxt. Dessutom är den expertis som RW har visat inom CCTV, inbrotts- och brandlarm ett mycket bra komplement till våra befintliga tjänster i Kiruna, säger Jonas Granath, CEO för CERTEGO Group. 

 

RW3
Tobias Eriksson (VD CERTEGO Sverige), Roger Wikström (Grundare och VD för RW Larm), Jonas Granath (CEO CERTEGO Group), Patrik Wennström (Projektledare RW), Mathias Lygnegård (Regionchef CERTEGO Sverige).


- Jag är mycket stolt över vad vi har åstadkommit sedan grundandet av RW och jag är övertygad om att vi kan accelerera vår positiva utveckling med den kompetens och kapacitet som vi nu kommer att få som en del av CERTEGO. Jag ser verkligen fram emot vår framtida gemensamma resa, säger Roger Wikström, grundare och VD för RW Larm. 


För ytterligare information kontakta: 
Anders Rundgren,
CFO CERTEGO Group,
anders.rundgren@certego.se
+46 702 22 62 44 


CERTEGO är en nordisk expert på tillträdes- och övervakningslösningar. Våra engagerade medarbetare designar, installerar och hanterar hållbara och smarta lösningar inom lås, passersystem, kamera och larm - kompletta säkerhetslösningar för fastigheters hela livscykel. CERTEGO finns på fler än 70 orter i Norden, har över 1 200 anställda och en omsättning på över 2,1 miljard SEK. Med vår kunskap och erfarenhet inom säkerhetsbehov är vi en trygg partner för kunder inom alla branscher.

‹ Se alla nyheter