‹ Se alla nyheter

CERTEGO stöttar Earth Hour - läs om våra mål för att minska vårt klimatavtryck

24 mars 2023

Att leva hållbart är en av vår tids största utmaningar. Våra bostäder, byggnaderna vi jobbar i och inte minst hur vi transporterar oss hit och dit står för en stor del av världens klimat- och miljöpåverkan. I samband med morgondagens Earth Hour presenterar vi våra hållbarhetsmål och hur vi anpassar vår verksamhet för att minska vårt klimatavtryck.

Hållbarhet är en grundläggande del i CERTEGOs strategi och affärsfilosofi. Även om hållbarhet och socialt ansvar alltid har varit viktigt för CERTEGO har företaget under det senaste året har tagit stora steg framåt genom att utveckla ett tydligare ramverk och mål kring de områden där vi kan bidra mest.

CERTEGO Group's miljömål för 2023

CERTEGOs hållbarhetsarbete delas in i tre områden: miljö, samhälle och styrning (Environmental, Social, Governance, ESG). Detta är våra nordiska miljörelaterade mål för 2023:

  • 30 % av vår bilflotta ska bestå av eldrivna/hybridfordon. 
  • 75% av filialerna ska ha implementerat korrekt avfallshantering
  • 100 % av elen där vi står för abonnemanget ska komma från förnybara källor.

Med vårt arbete inom miljöfrågor bidrar vi till att nå mål 7 (Ren energi för alla), mål 12 (Ansvarsfull konsumtion och produktion) och 13 (Stoppa klimatförändringarna) av FNs globala hållbarhetsmål.

Vi stöttar EARTH HOUR 2023

Imorgon, lördag 25 mars, mellan 20.30 och 21.30 uppmanar vi våra anställda och alla andra att delta i Earth Hour för att visa sitt stöd för arbetet mot klimatförändringar. Delta genom att slå av lyset, varva ned och ta en paus från vardagssysslorna och ägna 60 minuter åt att göra något positivt för miljön.

Läs mer om Earth Hour här: https://www.earthhour.org/

‹ Se alla nyheter