‹ Se alla nyheter

Att sluta och sen börja jobba igen på CERTEGO

23 februari 2024

Möt säljaren och projektledaren Victor Baldemark, som jobbat på CERTEGO under två perioder sedan 2017.

Vi var på besök i Västerås och träffade Victor Baldemark som jobbat hos oss i två omgångar. Idag är Victor projektledare och säljare, men han har även jobbat som låstekniker hos oss. Han kommer från Stenungssund, några mil norr om Göteborg, och flyttade till Västerås under 2016.

Hur hamnade du på CERTEGO?

Efter att ha flyttat till Västerås började jag jobba på bandet för en fabrik. Men jag insåg snabbt att det inte passade mig. Jag började söka efter olika tjänster och då såg jag att CERTEGO sökte larmtekniker. Jag kunde ingenting om branschen och fick börja som lärling under våren 2017. Men när jag kom hit första dagen, så var det brist på låstekniker - i stället för larmtekniker. Lyckligtvis hade jag hade inga preferenser i och med att jag var helt ny, så på den vägen är det. Jag jobbade som låstekniker i fyra år och sedan blev jag projektledare.


Vad är det bästa med att jobba hos oss?

- Vi här i Västerås är ett jäkla härligt gäng. Vi har högt i tak, vi är ett prestigelöst gäng, och alla hjälper varandra. Man får räcka upp handen om man behöver hjälp. Alla kan inte vara bäst på allt och vi har ett bra lagspel här. Sen är våra arbetsuppgifter roliga också. Att hjälpa folk och se till att de får bra säkerhetslösningar med den expertisen som vi har.

Du har varit både ute på fältet och nu sitter du på kontor. Är det stor skillnad?

- Det är två helt olika saker. Jag kan ibland sakna att vara ute på fältet och skruva. Det är härligt att träffa mycket folk och att få röra på sig – vilket det blir en hel del av när man jobbar som säkerhetstekniker. Sen tycker jag att det är väldigt roligt att jobba med säljprocessen nu, från förfrågan till att stänga affärer.

Du är en av våra anställda som lämnat och kommit tillbaka till oss. Hur har den upplevelsen varit?

- Det har varit superkul att komma tillbaka. Jag slutade för att jag ville testa på något nytt, och det var tufft att säga upp sig. Men på fem år hinner man bygga upp flera vänskaper, så när filialchefen här i Västerås hörde av sig och frågade om jag var sugen på att eventuellt komma tillbaka, så kände jag direkt att det lät superintressant. CERTEGO är en bra arbetsgivare!

Hur ser du på säkerhetsbranschens framtid?

- Säkerheten kommer bara att öka, företag och kritisk infrastruktur kan inte prioritera bort sådana frågor. Har du ett företag måste du ha larm och lås - eller kanske till och med kameraövervakning. Samhället har utvecklats senaste 15–20 åren. När jag var ute och rände på stan, så var det värsta som kunde hända att man fick en knytnäve i ansiktet. Idag går folk runt med knivar och pistoler. Jag tror inte att säkerheten kommer att bromsas. Så många jobb som vi haft senaste året har vi aldrig haft tidigare.
‹ Se alla nyheter