Möt Sofie, en av lärlingarna från CERTEGO Academy

/global/scaled/5158x2238x859x635x1000x435/Other-certegoSE-bilder-nyheter-2019-sofie-boholm-certego-academy-narbild.jpg

Under våren har CERTEGO Academy körts igång igen. Vi har träffat Sofie Boholm, lärling på Uppsala-filialen och en av deltagarna i senaste omgången av utbildningen.

Sofie, vad fick du göra och vad lärde du dig under din sista kursvecka i CERTEGO Academy?

Sofie Boholm, lärling på CERTEGO Uppsala-filialen har gått CERTEGO Academy.– Jag fick lära mig att montera dörrstängare. Vi gick även igenom hur Yale Doorman fungerar, samt montering och programmering.

Sofie berättar vidare att de gick igenom el-lära (svagström) där de fick praktisera mätinstrumentet i olika praktiska övningar som kan tillkomma i det vardagliga arbetet. Självklart gick kursen även igenom olika typer av lås och komponenter.

– Vi fick lära oss om olika typer av cylindrar och även prova på att lägga egna cylindrar efter låsschema. Vi fick även en genomgång av olika typer av låshus, och dess funktioner.

Vad har varit bäst med CERTEGO Academy?

–  Det bästa med kursen har varit variationen mellan teori och praktik samt att få en genomgång av både mekanik och elektronik.

Vad tyckte du om programmet som helhet?

– Jag tycker att kursen i sin helhet var jättebra. Jag har fått med mig väldigt mycket bra tips och känner att jag har fått mer ”kött på benen”.

Tack Sofie, det låter som om du fått en bra start på din lärlingstid.

Vill du också veta mer om CERTEGO Academy?

I höst kommer nästa omgång av CERTEGO Academy att köras igång igen. Är du intresserad av att ansöka eller nyfiken på att läsa mer om utbildningen? Här kan du läsa mer.