Passersystem med SMARTair skapar trygghet i BRF Solhaga i Örebro

I bostadsrättsföreningen Solhaga är trivsel, bekvämlighet och trygghet viktigt. CERTEGO installerade därför passersystemet SMARTair från ASSA.

Bostadsrättsföreningen är en av de större föreningarna i landet och den största i Örebro med närmare 700 lägenheter fördelade på 72 huskroppar.

Nytt låssystem del i omfattande renovering

Solhaga investerar mellan fem och sex miljoner kronor i olika renoveringsprojekt varje år.

– Nyligen bytte vi bland annat låssystem och satte in nya säkerhetsdörrar, berättar Börje Larsson, föreningens ordförande. I de gemensamma lokalerna i Solhagagården och vid övriga entréer i föreningen sitter en väggmonterad ASSA SMARTair offline-läsare. Dörren öppnas när en nyckelbricka nuddar vid läsaren. Totalt har flera hundra dörrar försetts med denna typ av läsare.

Passersystem utan kabeldragning

Det är CERTEGO (tidigare Swesafe) i Örebro som har projekterat och installerat SMARTair från ASSA i Solhagas fastigheter. Den nya säkerhetslösningen skulle ta bort problemet med borttappade nycklar och obehöriga i trapphusen.

– För att öka tryggheten och säkerheten valde vi SMARTair från ASSA och beröringsfria nyckelbrickor som är enkelt att använda. Nu slipper vi nycklar. En förlorad nyckelbricka kan ju enkelt spärras. SMARTair var också ett kostnadseffektivt system eftersom vi slapp dyrbar kabeldragning, säger Börje Larsson.

Rolf Kagreyd som bor i Solhaga trivs utmärkt:

– Det känns tryggt med nyckelbrickan och den är ju så enkel att använda. Tappar jag den och anmäler det till föreningen får jag en ny. När jag använt den nya, fungerar inte den borttappade längre vilket känns tryggt.

Enklare fastighetsskötsel med låscylindern ASSA C10

Alla lägenhetsdörrar samt dörrar till förråd och soprum har fått låscylindern ASSA C10. Cylindern har två av varandra oberoende mekaniska spärrsystem och underlättar även fastighetsskötseln. Vid planerad service tar hyresgästen ur nyckeln i serviceläge vilket ligger placerat ”klockan 10” på cylindern. Serviceläget ger möjlighet att öppna låset med fastighetens servicenyckel. Då hyresgästen återkommer öppnas dörren med lägenhetsnyckeln som då tas ur i normalläget vilket ligger placerat ”klockan 12” på cylindern. Därefter kan dörren bara öppnas med den nyckeln igen.

Om ASSA SMARTair

SMARTair är ett passersystem där inga kablar behöver dras och du behöver oftast inte heller ha tillgång till nätverksuppkoppling eller ström till dörren.

Fördelar med ASSA SMARTair är bland annat:

  • Enkel administration med användarvänlig programvara
  • Kostnadseffektiv installation utan kabeldragning
  • Hög säkerhet och mångsidighet med beröringsfri Mifareteknik
  • Hög driftsäkerhet med självständiga offline-läsare som oftast inte är beroende av ström eller nätverk
  • Flera möjligheter att uppdatera behörighet och hämta loggar på ett säkert sätt