CERTEGO levererar säkerhetslösningar till Axfood

CERTEGOs avtal med dagligvarukoncernen Axfood innebär leverans av säkerhetslösningar till 450 butiker. De butiker som omfattas är Willys, Hemköp, Handlarn, Tempo, PrisXtra och Axfood Snabbgross.

Dagligvarukoncernen Axfood har 252 egenägda butiker i kedjorna Willys och Hemköp. Därutöver samverkar Axfood med ett antal handlarägda butiker, bland annat inom Hemköpkedjan men också under varumärken som Handlar'n och Tempo. Antalet anställda är drygt 8200 och koncernen har 20 procents marknadsandel av dagligvaruhandeln i Sverige.

Säkerhet för rikstäckade verksamhet

− Vi har butiker i hela landet med helt olika förutsättningar. Därför var det viktigt för oss att hitta en professionell och rikstäckande leverantör som kan hjälpa oss med kända villkor. Med en gemensam leverantör kan vi lättare beskriva hur vi vill ha det och säkerställa att vi har samma nivå på tjänsterna och produkterna överallt, säger Stefan Andersson, affärsutvecklare vid Axfood.

Säkerhetslösningen fanns hos CERTEGO

Axfood har tecknat ett ramavtal med CERTEGO (f.d. Swesafe) avseende fysisk säkerhet både vid ny- och ometableringar samt i befintliga butiker. En standard utvecklat tillsammans med Axfood används i varje projekt. Detta ger stora fördelar inom bland annat totalekonomi och utförande.

− Kunden ville ha en komplett leverantör som är rikstäckande och som kan de krav och olika regelverk som finns. Det ska vara enkelt för våra kunder att få en snabb kontakt och arbetet skall vara likvärdigt i hela landet, Niclas Linnarsson, KAM med ansvar för detaljhandels-satsningen på CERTEGO.

Mer om CERTEGOs säkerhetslösningar

Kontakta CERTEGOs centrala avdelning Rikskund om du är intresserad av en liknande lösning. Vi hjälper både rikstäckande kunder och kunder som finns både i Sverige och i övriga norden. Eller läs mer om våra säkerhetslösningar för detaljhandel.

Bild: hämtad från Axfoods hemsida.