CERTEGO förvärvar CCTV-företaget UTS Försäljnings AB

CERTEGO har med tillträde den 14 november 2014 förvärvat UTS Försäljning AB, leverantör av allt kring CCTV-anläggningar.

UTS etablerades 2005 och bedriver främst sin verksamhet i Uppsala och kring Mälardalsregionen. Inriktningen är försäljning, projektering, service samt installation av CCTV-anläggningar. Trogna kunder till UTS är bland andra OKQ8 Sverige, ICA och MIO Möbler. Företaget har i dag 4 anställda.

”CERTEGO är en perfekt partner för UTS. Det ger oss tillgång till deras kunnande och kompetens inom flera andra segment såsom inbrottslarm, brandlarm och mekaniska säkerhetssystem. Vi ser stora fördelar med att även detta produktutbud kommer att komma våra kunder tillgodo. Våra kunder är dessutom väldigt spridda i Sverige vilket med CERTEGOS geografiska spridning kommer ge dem ytterligare bättre service och support”, säger Ulf Holmström och Tomas Lundin, ägare till UTS.

Stärker CERTEGO inom CCTV

”UTS passar perfekt in i CERTEGOs strategi att ytterligare växa inom segmentet CCTV. Vi har sett en tydlig förändring på CCTV-marknaden, där man idag mer talar om funktioner än själva kameran. Jag är övertygad om att framtiden handlar mer om integrerade system och intelligent videoanalys. Tillsammans med UTS kan vi bli väldigt starka på såväl integration i andra säkerhetsanläggningar som den intelligenta videoanalysen”, säger Tobias Eriksson, vd CERTEGO Sverige.

Om CERTEGO

CERTEGO är ett skandinaviskt säkerhetsföretag med stark lokal förankring. CERTEGO är en av Skandinaviens största leverantörer av säkerhetsprodukter och säkerhetstjänster. Vi utformar och installerar allt ifrån kompletta säkerhetslösningar till enskilda produkter för kunder både inom det privata näringslivet och inom offentlig sektor. Genom vårt leverantörsoberoende är våra säkerhetslösningar alltid anpassade till kundens behov. CERTEGO finns på 65 orter runt om i Skandinavien och har över 900 anställda.

För mer information kontakta:

Tobias Eriksson, vd CERTEGO Sverige, 016-10 88 70