CERTEGO säkrar Helsingborg Arena

I slutet av november 2012 invigs nya Helsingborg Arena, en multiarena med plats för 5 000 åskådare vid idrottsarrangemang och något fler vid konserter.

Helsingborg Arena är den nya huvudarenan för inomhusidrott och bland annat hemmaarena för Helsingborgs innebandy- och handbollsklubbar. Den byggs ihop med Idrottens Hus nära fotbollsstadion Olympia, och CERTEGO Sverige (f.d. Swesafe) ansvarar för elektronisk och mekanisk säkerhet.

– Vår uppgift består av elektronisk säkerhet i form av integrerat inbrotts-, brand- och passagesystem samt mekanisk säkerhet i form av lås, beslag, dörrautomatik och liknande, beskriver Johan Kihl, filialchef för CERTEGO Sverige i Malmö och Helsingborg.

Arenan kommer att ha en total yta på 21 000 kvadratmeter. Höjden är 22,3 meter. I entréplanet planeras tre hallar i olika storlek, från 100 åskådare upp till 5 000 vid idrottsevenemang och 5 500 vid konserter.

– Vi har låst ytterskalet och nästa steg är de inre dörrmiljöerna. Vi känner oss mycket tillfreds med att ha fått ansvaret och har ett bra samarbete med våra beställare Elservice och MVB, avslutar Johan Kihl.